ZsaruCar akció volt Szegeden négy Polgárőr Egyesület közreműködésével.

2013.02.04 09:33
Rendszámfelismerő készülék alkalmazásával tartott fokozott ellenőrzést a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsének, a Tajánvárosi Rendőrőrsének, és a Közlekedési Osztályának kijelölt állománya az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának autóvadász csapata, a Kecskeméti Hírős Polgárőrség Egyesület, a Makkosházi Polgárőrség, valamit a Bajai Polgárőr Egyesület autóvadász csapata együttműködésével 2013. január 25. napján Szeged illetékességi területén.

A Szegedi Autóvadászat elnevezésű kiemelt közlekedési és közbiztonsági fokozott ellenőrzés célja a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött gépjárművek, körözés alatt álló személyek, műszaki érvényesség nélkül közlekedő, valamint a forgalomból kivont gépjárművek kiszűrése volt a rendszámfelismerő rendszer (Sigmoid ZsaruCar) segítségével.

A „vadászok” az akció eredményeként összesen 15.255 db gépjárművet ellenőriztek. A ZsaruCar rendszer 19 forgalomból kitiltott autót jelezett, további 8 jármű műszaki érvényesség nélkül közlekedett, valamint olyan autót is kiszűrtek, amelynek jármű önkényes elvétele miatt körözését, lefoglalását rendelték el.  Két olyan sofőrt is ellenőriztek az egyenruhások, akik nem rendelkeztek érvényes vezető engedéllyel, sőt egyiküket a bíróság már jogerősen eltiltotta a járművezetéstől.

A hírt fetöltötte: Magyari Béla

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság