Hull a hó, jaj de jó, itt a Polgárőr a Télapó

2019.12.13 07:57
A Polgárőrség Sándorfalva Egyesület az idén is elindította a polgárőr mikulást a város területén. Igaz, hogy hóesést nem hozott a Polgárőr Mikulás, és nem is rénszarvas húzta szánon érkezett, de idén is útra kelt a Polgárőr Télapó a gyerekek nagy örömére.
 
Már december 5-én megkezdte mikulás szolgálatát a lakosság felkérésre. Néhol népes gyereksereg várta őt, volt ahol testvérpár, de olyan is ahol egy gyermek és népes felnőtt sereg. Gitározással, énekszóval és rajzokkal is készültek a gyermekek. Mint minden évben, idén is önkéntesen végeztük ezt a nemes feladatot. Pénzt senkitől sem fogadtunk el, de amennyiben valaki mégis támogatni szerette volna munkánkat, az az egyesület bankszámlájára utalhatott, hogy mekkora összeget, mindenki maga döntötte el,- mondta Berecné Bősi Gizella elnök asszony.
 
December 6-án reggel az iskola előtt várta a gyerekeket a Polgárőrség Télapója, adomány nyalókát és szaloncukrot osztott a gyerekeknek, amiből még a későn érkezőknek is jutott, persze némi intelemmel egybekötve. Reggel 8 órától manói tanácsára a Mikulás egy egész osztályt ajándékozott meg közösségi munkájukért. 9 órától az önkormányzat munkatársait lepte meg egy-egy derűs mosoly kíséretében, este pedig újabb túrára indult. Az est fénypontja nagy derültséget váltott ki mindannyiinkból, ugyanis a Nagyszakállút is igazoltatták a rendőr kollégák, de jó magaviseletére tekintettel elengedték egy csoki mikulás társaságában.
 Az ajándékokat Fischerné Farkas Irén ajánlotta fel, amit szétosztottunk. Köszönik a polgárőrök.
Munka még akad, mert Szenteste még várja Őt egy Amerikából rövid időre hazatérő család. Mindig van valami, ami az önkéntes tevékenységet motiválja, de ez két nap mindent felülmúl. Ennyi mosolyt látni, ennyi szeretetet kapni minket is még többre ösztönöz, ezért érdemes csinálni,- tette hozzá az elnök asszony.
Fotó: polgárőrség
Hírszerző: Magyari Béla