A tarjáni polgárőrök jó évet zártak.

2020.02.16 20:59
Megtartotta éves, rendes taggyűlését a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület. Horváth S. András az egyesület elnöke február 16. vasárnap délután nyitotta meg az idei első taggyűlést, melyen a tagok közel fele jelent meg.
A formaságokat követően Horváth S. András megtartotta szöveges és pénzügyi beszámolóját a 2019-es tekintetében. Az elnök elmondta, hogy az egyesület szerencsés helyzetben van a CSMPSZSZ-től és az SZMJV-től kapott kimagasló támogatásnak köszönhetően, amihez még csatlakozik az OPSZ által nyújtott cégautóadó támogatás is. E mellett minden támogatást megkapnak a városrész önkormányzati képviselőjétől is. A beszámolót a megjelent tagok közül mindenki elfogadta.
Az előző évbe való visszatekintést követően az egyesület elnöke ismertette a 2020. évre vonatkozó pénzügyi terveket. Továbbra is számítanak a fent említett támogatóikra, akik nélkül az egyesület működése lehetetlenné válna. Többek között új egységes ruházatra, üzemanyagra, a gépjárművek karbantartására és az iroda korszerűsítésére szeretnék fordítani az éves támogatásokat. A terveket közösen egyeztette a taggyűlés, majd egyhangúlag szavaztak azok elfogadásáról.
Az elnök ismét felhívta a tagság figyelmét a szolgálati gépkocsik használatának szabályaira, azok gondos kezelésére. E mellett ismertette a tagokkal a 2020. évre vonatkozó szolgálati elvárásokat, illetve kiemelte, a nemzeti ünnepek, gyásznapok biztosításának fontosságát.
A taggyűlést Nagy Flóra, az Infomatika Határok Nélkül Egyesület elnökasszonyának bemutatásával zárta az elnök. Az Egyesület és az IHNE között létrejött együttműködési megállapodásról egyeztettek, melynek során bemutatásra került egy applikáció, melynek teszt időszaka 2020. február elején kezdődött. Az applikáció többek között lehetővé tenné az eseménylapok digitális kezelését és egyéb hasznos funkciókkal is segítené a polgárőrök munkáját. A tesztelések, vélhetőleg 2020. március végére zárulnak.
Horváth S. András megköszönte a tagok részvételét és áldozatok munkájukat, nekik és családtagjaiknak, akik támogatják a tagok önkéntes tevékenységét.
Kép: polgárőrség
Hírszerző: Magyari Béla